Fortællingen om arkitekturen i Nicolinehus

Der var engang en smuk mindre landby kaldet Aarhus, hvor brosten, røde robuste teglsten og farverige facader udgjorde den flotte midtby. I landsbyen fandt du glade mennesker, som levede i balance med naturen og den flotte havn lige ved foden af landsbyen. 

Igennem tiden er Aarhus landsby blevet til Århus, en stor, flot by i Danmark med diversitet, kultur og natur i højsædet. Landsbyen gamle charme kan stadig spores i arkitekturen, som stadig byder på brosten i nogle kvarterer, flotte farverige facader og teglsten, som giver byen charme og liv. 

Som byen udvikler sig, så gør arkitekturen også, og den nyeste tilføjelse til bybilledet er Nicolinehus, en fusion af historie og modernitet, som binder Århus Ø sammen med Nicolinehus som samlingspunkt. 

Prøv at forestille dig…

Du står på en åben terrasse seks etager over byen. Du lukker øjnene, mens solen rammer din hud og varmer dig op, mens en lettere brise fra havet rammer dit ansigt, som et friskt morgenpust fra naturen. Duften af friskt havvand og blomstrende planter omkring dig minder dig om en solrig dag om sommeren. 

Du åbner dine øjne og nyder udsigten af din terrasse: Riis Skov, det nye havnebad, den gamle lystbådhavn og den historie midtby. Du kigger rundt og nyder den bygning, som nu er dit hjem, som er fyldt med planter og træer, hvilket giver dig følelsen af at være ude på landet, omringet af naturen. 

Men som du gør dig klar til at tage på arbejde, går det langsomt op for dig at du befinder dig i en grøn oase midt i byen, og at du faktisk befinder dig midt i Århus by, med alt byen af at tilbyde indenfor rækkevidde. 

Dette er hvad Nicolinehus bliver for alle: En grøn oase i byen, hvor hav og bylivet fusioneres, og hvor naturen bliver en integreret del af bygningen. 

Fortællingen startede som en idé…

Bag Nicolinehus står Aart Architects, et prisvindende arkitektfirma, med idéen om at samle bylivet og naturen. Deraf blev Nicolinehus til, med havet som nabo og naturen som en integreret del af bygningen i sig selv. Og så vil de forskellige lag af terrasser giver beboere mulighed for at komme i nærkontakt med naturen, både med havet som nabo, med de grønne bælter i og omkring bygningen, og den direkte kontakt til solen og den friske luft ved vandet. 

Nu har idéen udviklet sig til en bygning, som vil samle Århus Ø, og som du kan blive en del af. Dit første skridt i denne fortælling starter med et klik på Arkitekturen i Nicolinehus

 

Skriv en kommentar