Har du hørt om uddannelsen inden for mindfulness?

Ønsker du at gøre noget godt for dig selv og andre?

Ovenstående spørgsmål er nok af retorisk karakter. De fleste vil uden tøven svare JA – prompte! Ikke desto mindre er spørgsmålet ganske relevant og centralt, når vi taler om mindfulness. 

Hvis ikke du er helt gode venner med begrebet, mindfulness, vil jeg kort opsummere, hvad det mere nøjagtigt dækker over. Uden altså selv at være ekspert på området. De fleste har nok hørt begrebet før, men sommetider kan det være godt at få klarlagt, hvad det præcist omhandler. Dette gøres netop for at forstå vigtigheden i begrebet. 

Mindfulness omhandler i grove træk en evne til at være lige her – i nuet. Ofte har mennesket så travlt med alt muligt andet – såsom at planlægge frem i tiden – at vi glemmer øjeblikket lige nu. Altså, dette øjeblik hvor du læser disse ord. Selvom planlægning og andre gøremål er en nødvendighed i vores dagligdag, er det vigtigt at tillære sig evnen til at stoppe op og være til stede lige nu og lige her. 

At dygtiggøre sig inden for mindfulness skal også ses som en hjælpende hånd til de perioder i livet, hvor alting gør mere ondt end vanligt. Det er derfor en gave at mestre denne lærdom, som har råder i buddhismen. Ingen kan hverken give eller garantere dig evig lykke, men med visse værktøjer i bagagen kan angstsymptomer og stresstilstande – for blot at nævne nogle – minimeres betydeligt. Derfor er vejen til et lykkelig(ere) liv ikke nødvendigvis hverken langt væk eller uopnåelig!

Vidste du, at du kan tage en uddannelse inden for mindfulness?

Ja, den er god nok! Det er muligt at uddanne sig som instruktør eller konsulent – kært barn har mange navne – inden for mindfulness. På den måde bliver du i stand til at gøre noget godt for både dig selv men også andre mennesker. Uddannelsen er både centreret om dine personlige sider samt dine professionelle. Med andre ord dygtiggøres du i både at udvikle dig selv samtidig med, at du også bliver i stand til at udvikle og hjælpe andre. 
Du bliver dermed klædt på til at varetage mange, forskellige typer af opgaver – men alle har det til fælles at være centreret af ønsket om en tilstedeværelse i nuet. 

Processen er intensiv og kræver at du engagerer dig – samt at du tilgår forløbet med et ønske om at lære og udvikle dig. Der findes flere forskellige stedet i landet, hvor du kan tage Mindfulness uddannelse

 

Læs også Bliv klogere på mindfulness hos simplebalance.dk.

Skriv en kommentar