God linkbuilding til online markedsføring

Linkbuilding er et vigtigt element indenfor søgemaskine optimering.

Arbejder du med SEO så er linkbuilding vigtigt for din success med SEO, da du målrettet går efter at opbygge god autoritet på din hjemmeside. Dette gøres ved at linke til andre hjemmesider, hvilket også kaldes for backlinks.

Byg links til din hjemmeside

Per grunprincip handler det simpelthen om at ‘bygge links’ gennem linkbuilding, så du får andre hjemmesider til at linke til ens egen hjemmeside, målrettet for at blive ranket højere.

Anbefalet indhold

Disse samarbejde er fundamentale for godt arbejde med SEO, da det er en slags online anerkendelse, at andre sider til anbefale dit indhold frem for andres. Og dette er vigtigt da vi i disse dage, og som du sikkert også selv kender, er vi altid mere tilbøjelige til at vælge produkter eller ydelser fra sider, der har flest troværdige kilder som anbefaler det.

Så helt simpelt: Jo flere troværdige og populære sider som omtaler dig i en positiv tone, jo højere ranket bliver din hjemmeside af Google ved Google søgninger. 

Jo mere simpelt du gør din egen side, jo større mulighed er der for at Google kan linke til dine forskellige sider, som du målrettet gerne vil bringe frem til forbrugere. Og hertil kommer at du skal have skabt disse link fra troværdige kilder.

Udgivet indhold

Dette kan være medier som skriver om et emne relateret din dine produkter eller ydelser, og som i denne sammenhæng linker til din hjemmeside. Mulighederne for disse links er mange, blandt andet ved at blive linket til via en undersøgelse, en guide, en produktanmeldelse eller noget helt fjerde. 

Hele formålet med linkbuilding er altså at skabe trafik på din hjemmeside ved at blive nævnt af troværdige kilder, som også henvender sig til din målgruppe.

Dermed forøger du også dine mulighed for ikke blot at få trafik på hjemmesiden, men også få dit salg op. Vær opmærksom på at jo stærkere din linkbuilding er, jo mere værdi får du i dine Google rankings. Vær dog opmærksom på der også findes dårlig linkbuilding.

For eksempel er det ikke værd at investere tid i links fra ukendte da sider, da det er ret simpelt: Har siden ingen besøg, vil ingen besøge dit link.

Hertil kommer også at du skal være opmærksom på utroværdige links, da en utroværdig kilde ikke giver dig en særlig god ‘anmeldelse’, hvilket gør mulige interesserede usikre.

Til sidst skal du også være opmærksom på relevansen, da du kan få placeret dit link i kontekster som slet ikke er relevante, og så vil linkbuilding være uden værdi for dig, da du ikke vil få skabt den ønskede trafik på din hjemmeside.